Kurs trening smaków

 

Miałem przyjemność przeprowadzić kurs-trening smaków czyli komponowanie, dobór składników smakowo-zapachowych do produkcji Sweet Shotów oraz elementów dekoracyjnych był tematem kolejnego szkolenia, jakie zostało przeprowadzone w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju w dniach 16 - 27 marca 2015 r. w ramach projektu "Podkarpacie stawia na zawodowców", współfinansowanego przez Unię Europejską, ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

W ramach szkolenia uczennice i uczniowie z klasy II Techniukum w zawodzie technik technologii żywności z kwalifikacją cukierniczą zapoznali się z nowymi trendami sztuki cukierniczej – Sweet Shotami, czyli innowacyjnymi, smacznymi, kolorowymi oraz efektownymi deserami prezentowanymi w małych kubeczkach.Desery te wystawiane są na bankietach, przyjęciach, iwentach, najczęściej prezentowane na stołach słodkich. Cieszę się że jest duzo młodych ludzi którzy chcę podjąć pracę w takim zawodzie :) Którzy z pasją i zaangażowaniem starają się wnikliwie poznać tajniki tego zawodu :)

 

Dziękuję Wam za miłą współpracę :)