Szkolenie czekolada i drukarka spożywcza

W styczniu w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju miałem przyjemność przeprowadzić kolejne szkolenie  w którym uczestniczyli pracownicy i uczniowie w ramach projektu "Podkarpacie stawia na zawodowców", współfinansowanego przez Unię Europejską, ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
Szkolenie z obsługi drukarki spożywczej przeznaczone było dla nauczycieli. Celem tego szkolenia było zapoznanie z obsługą drukarki i techniką tworzenia fotodekoracji na papierze spożywczym z wykorzystaniem barwników spożywczych.


Uczennice i uczniowie z klasy II Techniukum w zawodzie technik technologii żywności z walifikacją cukierniczą uczestniczyli w szkoleniu w czekoladzie.Tematem szkolenia m.in. było temperowanie czekolady, tworzenie pralin i trufli oraz wykonywanie dekoracji czekoladowych do wyrobów cukierniczych. Było czekoladowo, wesoło i pysznie :) 

 

Dziękuję uczniom z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelaskim w Iwoniczu Zdroju oraz nauczycielom za wspaniałą współpracę i cierpliwość :)